Swedish Supplements – ”Project-X”

Swedish Supplements, företaget bakom storsäljarna: F#cked Up, Go Hard m.fl. släpper inom kort en ny PWO. David berättar mer:

”Begreppet PWO (Pre Workout) är något återkommande och allt som oftast även igenkännande för många som regelbundet befinner sig inom gymmets väggar. Personligen har jag förmånen och glädjen att ingå i den atletskara kopplat till Team Swedish Supplements. Det finns många fördelar med att ingå i ett team på detta sätt där jag vill mena på att den främsta fördelen är att omges av individer och atleter som vill åt samma håll. Det är en hel del inspiration och motivation i det jag själv kämpar för som dessa individer bistår med, utan att kanske ens veta om det.

Något annat väldigt trevligt som sponsrad atlet och med ett företag i ryggen som tillverkar kosttillskott är den att få ta del av nya produkter innan de släppts ut på marknaden. Jag ser det som ren och skär lyx och lite av ett ”omhändertagande” från Swedish Supplements sida när de skickar mig ett paket med en PWO som än så länge kallas ”Project-X”. Värt att lägga till är att jag inte fått reda på något av ingredienserna i denna, förutom de 375 mg koffein som står på burken.

Swedish Supplements project X

Det var egentligen på min vilodag som jag kom att testa denna, och det var kl.21 på kvällen som nyfikenheten helt enkelt blev för stor. På etiketten på burken lyder texten att 1,5 skopa är 1 portion. Klockan 21.10 intog jag en skopa, alltså inte en hel portion, för att jag ville se hur min kropp svarade på denna. 21.30 var jag på plats på gymmet och kunde då ana lite stickningar i ansikte och fingrar, en effekt av aminosyran beta-alanine. Denna aminosyra har som avsikt att förskjuta mjölksyratröskeln en aning vilket ofta kan upplevas redan under första passet. Vidare så är arginine en annan ingrediens som jag skulle gissa ingår i denna Project-X då jag upplevde en pump som jag tror att jag inte varit med om förut. Arginine som förövrigt är något väldigt vanlig förekommande i PWO produkter, så det skulle inte vara något överraskande om så var fallet att det är med i denna blandning. Så, det jag hittills kommit fram till i min gissning att Project-X innhåller är alltså:

• Arginine
• Beta-Alanine
• Koffein

Jag nämner detta med reservation för andra komponenter i något som för mig är den bästa PWO:n jag hittills har använt. Det ska bli riktigt spännande att få reda på övriga ingredienser som än så länge förklarats vara hemliga.

Vill rekommendera er att inte göra det jag gjorde, nämligen att ta den så pass sent på kvällen med tanke på koffeinet den innehåller. Men detta är bara om du vet med dig att du har svårt att somna efter att du intagit koffein. Jag vet inte om det var koffeinet eller om det var det var för trycket och glädjen av detta i denna nya PWO som gjorde det svårt för mig att komma till ro och somna. Passen efter med Project-X PWO:n i kroppen och när det kommer till känslan, har jag kunnat jämföra med det första passet, vilket jag tycker får stå som något väldigt positivt.